Driv trafik via Instagram og Mikro-influencers

mikro-influencers danmark

I en digital verden fyldt med støj, indtryk og velplacerede og målrettede annoncer, er det altafgørende at du formår at udnytte de forskellige kanaler og skabe en varig synergi mellem disse. Nu til dags er opmærksomhed og trafik alfa omega i den digitale sfære hvorved det handler om effektivt, og vedvarende, at være i stand til at drive kvalificeret trafik ind i salgstragten. Nu tænker du nok, at jeg taler om betalte annonceringer, som eksempelvis de display og banner-annoncer, du ofte møder på de sociale medier og alverdens hjemmesider. Det er sandt – betalt annoncering er et utrolig effektivt værktøj til at drive målrettet trafik, men det er vigtigt at huske dens komplementære modpart, organisk trafik. Jeg mener ikke at du bør betragte det, som en ’enten-eller’ situation, men i højere grad som en unik mulighed, for at skabe et samspil mellem det betalte og det organiske.

Jeg vil i dette indlæg kort komme ind på 5 måder hvorpå du kan drive trafik via Instagram:

Brug dit link (korrekt)
Ofte har du kun ét sted du kan placere dit hyperlink der fører videre ind til din hjemmeside, og det er i din bio(grafi). Sørg for at hold det kort, rent og visuelt indbydende. Hvis ikke, vil helhedsindtrykket af din profil blive markant dårligere, og lysten til at klikke sig videre til din hjemmeside vil forringes.

________________________________________________________________________________

CTA
I forlængelse af ovenstående er det her værd at nævne, at du løbende kan lave dit link om når du har specielle tilbud, kampagner eller andet relevant, og aktivt henvise til det i dine opslagsbeskrivelser (eksempelvis ved den kultagtige ”Se link i bio”). Det giver et langt større incitament til dine følgere om rent faktisk, at ’klikke sig videre’, hvilket jo netop er hele sagens humle! Det nytter dog ikke noget blot at skrive ’Se link i bio’ og håbe på at trafikken efterfølgende vælter ind. Dit opslag skal være visuelt fængende og skarpt for øjet – det handler om at fange brugernes opmærksomhed. Nu er de inde på opslaget, hvad nu? Nu er det din billedbeskrivelses fornemmeste opgave at fordre den rigtige adfærd hos den besøgende. Ligesom selve billedet, skal teksten ligeledes være visuelt fængende og skarp – gerne opdelt i paragraffer og med en klog brug af emoji’s. Se følgende caption og dertilhørende Call to Action der efterfølgende afføder en del kommentarer.

________________________________________________________________________________

IGTV
Instagram har i nyere tid allokeret massive ressourcer til deres in-app IGTV, eller Instagram TV. De går efter at konkurrere med de store spiller på video & streamingmarkedet, herunder bl.a. Youtube og Twitch. IGTV kan, som dine opslag og stories, også blive brugt til at videreføre kvalificeret trafik – du har ovenikøbet mulighed for at tilkoble et link til dine videoer derinde, hvilket gør det endnu lettere. Obs. som det ses på nedenstående IGTV-klip fra Peter Falktoft skal IGTV-videoer skydes vertikalt, og ikke horisontalt, som du ellers er vant til.

’Swipe up’

Visse profiler kan også gøre brug af den yderst effektive ’Swipe up’ funktion, der tillader dig at placere links direkte i dine stories. Det er imidlertid ikke alle profiler der har adgang til funktionen, da Instagram ofte nedsætter nogle basiskrav for den. Der er her tale om:

* Minimum 10.000 følgere

* Instagram Business Profile

Nogen vil ligeledes påstå, at man skal have en ’Verificeret’ profil, dette er imidlertid ikke hlt korrekt, da der findes et hav af profiler uden den hellige blåstempling på deres profil (det lille blå emblem). Der er desværre mange tilfælde hvor ovenstående basiskrav stadig ikke har låst op for funktionen, og der er svarene dyre. Det virker ofte lidt sporadisk hvordan Instagram udvælger de profiler der får lov til det, det bedste råd jeg kan give er at opfylde deres basiskrav, opdatér din Instagram-app på din telefon og håb på bedste. Se følgende story fra den kære Garyvee, der i øvrigt er stor tilhænger af ’swipe-ups’:

________________________________________________________________________________

(Mikro)-influencers
De tre ovenstående er fantastiske værktøjer til at drive trafik fra Instagram, men nogle gange har du bare brug for et ekstra skub i den rigtige retning. Selvom det ikke ligefrem er gratis trafik, kan mikro-influencers her være enormt effektive til at drive kvalificeret trafik og opbygge din følgerbase på Instagram.

Mikro-influencers er i dag gået hen og blevet et buzz-word, og virksomheder inddrager dem nu i langt større grad i deres markedføringsindsats, og med god grund! De er nemlig som du og jeg, ’normale dødelige’ mennesker. De engagerer sig og interagerer med deres loyale følgere på daglig basis, er nemmere at relatere til og bliver anset som autentiske. Dygtige mikro-influencers er utrolig skarpe indenfor deres niche og har et godt tag på deres community. På baggrund af dette er deres følgere ofte meget tilbøjelige til at stole på (og følge) deres anbefalinger.

Ræk ud til mikro-influencers i din niche eller industri som du finder matcher din virksomheds mål og identitet, uagtet om det er mode, skønhed eller noget helt tredje.

 

Skrevet af Instagram-specialist Peter Klit fra virksomheden https://www.nordicsocial.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *