Sådan slipper du af med falske følgere på Instagram

De fleste af os har igennem livet oplevet falske venner, men med de sociale mediers fremkomst, er der opstået et helt nyt fænomen. Følgere, der tydeligvis er falske, er begyndt at være fast inventar på f.eks. Instagram – men sådan behøver det slet ikke at være.

Nogle mennesker tror desværre, at det er positivt med falske følgere, da det blot handler om at skabe en illusion om, at man er populær – men dette kan dog have en meget negativ effekt på dit brand. Falske følgere er som falske venner – de er ofte nemme at gennemskue – og dermed vil det også være nemt at gennemskue, at din store følgerskare er falsk.

Falske følgere på Instagram giver intet engagement til din profil, dette kan have en negativ indflydelse på, hvordan folk anser dit brands opslag – og generelt skabe en Instragram-side af dårlig kvalitet. Her er en række vigtige trin, du skal igennem, hvis du vil have en profil uden falske følgere.

Identificér dem

Hvis en bruger på Instagram har 10,000 følgere, men kun 30 likes og 5 kommentarer på deres opslag, er det sikkert at antage, at de har mange falske profiler i deres følgerskare. En bruger med så mange følgere vil typisk mindst få 300 likes på hvert opslag.

Du vil aldrig ligne en, som har købt følgere eller brugt bots til at skabe falsk aktivitet på din profil. Dog er det ofte ude af din kontrol, om du bliver fulgt af en falsk profil, da de er overalt på Instagram. De er dog nemme at identificere. Ofte vil de falske brugere have et profilbillede, som ikke svarer overens med deres brugernavn, er pixeleret eller et tilfældigt kommercielt billede.

Når du klikker dig ind på deres profiler, vil du ofte se, at der ikke er nogen opslag, og at de har meget få følgere – men at de samtidig selv følgere flere hundrede/tusindvis af personer.

Bloker dem

Når du har lært at skelne mellem falske og ægte profiler, er der kun en ting at gøre: Blokér de falske.

Det kan virke besværligt at gå igennem alle profilerne, især hvis du er et brand med mange følgere – heldigvis er der apps, der kan hjælpe dig med at blokere de falske profiler. Vi anbefaler, at du benytter dig af Cleaner for IG.

Overvåg og overvej dine hashtags

Alt med måde, ifølge et gammelt udtryk. Det samme gælder vedrørende hashtags. Hvis du bruger dem med måde, kan de være en effektiv og god måde at nå ud til flere følgere.

Men de kan dog blive et problem for din virksomheds profil, hvis du bruger dem uden omtanke. Mange falske profiler benytter sig af bestemte hashtags til at invadere din profil.

Du bør forsøge at undgå at bruge alt for generelle hashtags. Derudover er det en fordel, hvis du kan benytte dig af dine egne hashtags – få gerne inspiration ved at implementere dit brand i dem.  Dette vil skabe mere unikke hashtags.

Hold det ægte

Den vigtigste ingrediens for at skabe en god Instagram, er at give dine følgere content af høj kvalitet. Hvis du formår at engagere din nuværende følgerskare, vil du også nå ud til nye følgere – som vel at mærke er ægte profiler.

Hos DreamInfluencers har vi afvist +400 Influencers, som et rent resultat af, at de har haft fake-følgere. Vi sidder manuelt og kigger alle vores profiler igennem, og håndplukker kun de bedste. Så kontakt os gerne, hvis du er i tvivl omkring nogen profiler har fake-følgere, så hjælper vi gerne.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *