Influencer Marketing for Startup virksomheder med lavt budget

Det er de færreste nystartede virksomheder, som har råd til en dyr marketing-strategi. Heldigvis er det ikke nødvendigt at ansætte kommunikationsfolk på fuldtid for at stå skarpt online. Herunder kommer fem forslag til, hvordan små virksomheder kan få det bedste ud af Influencer Marketing.

  1.   Find de rigtige influencers

En anbefaling fra en velkendt influencer kan skabe mirakler for en nystartet virksomhed, men det kan bestemt også gøre det modsatte. For at sikre sig, at dine influencers er de rigtige for dig, skal du ikke udelukkende kigge på antallet af følgere, men hellere influencerens relevans i forhold til dit brand og målgruppe.

At finde den perfekte influencer tager tid. Du bør undersøge deres content, og hvordan dette vil passe med dit brand. Derudover er det en god idé at gennemse kommentarsektionen for at se, hvor engageret deres følgere er, og om de kunne være potentielle kunder.

  1.   Social media takeover – lad din influencer gæsteblogge

En nem og billig måde at få mere opmærksom omkring dit brand er igennem et social media takeover. Det vil sige, at din influencer f.eks. overtager din Instagram-profil for en dag og fylder den med stories og content, der er relevant for jeres målgruppe.

Styrken ved denne metode, er, at dit brand overtager influencerens etos og dermed kan du lettere skabe dig en stærkere position og genkendelighed i den målgruppe, du henvender dig til.

  1.   Tilbyd gratis produkter

Du kan skabe tillid mellem dit brand og en influencer ved at tilbyde dem muligheden for at anmelde dit produkt til deres følgere. Her er der selvfølgelig tale om, at du tilbyder dem dit produkt gratis imod en anmeldelse. Stol på at influenceren kan lide dit produkt, fordi hvis de kan det, så vil deres publikum formentlig også lide det – hvilket vil give dit brand en masse god omtale.

Dette er en god metode, da de fleste nystartede virksomheder, ikke har råd til at betale for et samarbejde. Men her har du alligevel mulighed for at få omtale af dit produkt ved blot at give det væk gratis.

  1.   Vær aktiv på sociale medier

Det giver måske lidt sig selv, men en stærk og konsistent tilstedeværelse på de sociale medier betaler sig. En af de bedste måder at få kontakt med influencers på, er, f.eks. at følge deres konti og efterlade en kommentar på et af deres opslag. Bidrag til deres konti ved at like deres opslag.

  1.   Affiliate Marketing

Affiliate Marketing og Influencer Marketing er to vidt forskellige strategier.  Influencer Marketing handler ikke om direkte salg, men om at nå ud til et større publikum af potentielle kunder. Men når man kombinerer Afflitate Marketing og Influencer Marketing, så kan virksomheder få større afkast på deres investering og nå ud til et bredere publikum.

Hvis du vil benytte dig af disse to strategier, så tag fat i en influencer og tilbød dem en procentdel af de salg, som de generer ved at promote dit brand.

Lavt budget?

Influencer Marketing behøver ikke være dyrt. Hos DreamInfluencers fokuserer vi på at arbejde med små- til mellemstore virksomheder. Vi samler flere tusinde Influencers med imellem 1.000-50.000 følgere på vores platform. Det er gratis at komme i gang, så lad os endelig hjælpe dig, hvis du har overvejet at arbejde med Influencers.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *