Derfor betyder antallet af dine Instagram følgere ikke noget

Et stort problem er at virksomheder kigger mere efter antallet af følgere, og ikke følgernes værdi, eller antallet af følgere sammenlignet med antallet af likes og kommentarer (engagement rate). Men hvordan kan virksomheder finde ud af om en Influencers følgere er ægte? Her er 2 gode værktøjer, som kan hjælpe dig eller din virksomhed med at kvalitetstjekke de Influencers I arbejder med. 

Social Blade – find spøgelsesfølgere:

Der er ikke mange der kender dette værktøj i forvejen – selvom det faktisk er gratis. På Socialblade.com kan man finde data på instagrambrugeres udvikling af følgere. Du kan blandt andet se, hvor mange følgere en bruger har mistet og vundet i bestemte måneder og år. Hvis en person fx er gået fra 3.000 følgere til 33.000 følgere fra maj til juni 2017, så er dette et meget stort faresignal. Det er næsten altid ensbetydende med, at denne bruger har købt sine følgere. Brug Socialblade til altid lige at tjekke efter på en Influencer, inden du etablere et samarbejde med ham/hende.

Phlanx – Instagram Engagement Calculator

Det næste værktøj jeg vil dele er en “Engagement Calculator”. Dette værktøj kan du blandt andet bruge til at finde ud af det gennemsnitlige antal likes og kommentarer, som en Influencer har. Tallene opdateres hele tiden. Udover det kan værktøjet måle en “engagement rate”, som kan give dig en idé om, hvor engageret følgerne er, som en Influencer har.

Hvad er en god engagement rate så? Det varierer selvfølgelig alt efter antallet af følgere. Her er et udgangspunkt, som er baseret ud fra Influencer Marketing Hubs “Average engagement rate on Instagram 2017” statistik.

<1000 følgere: 8 %

<5000 følgere 5,7 %

<10.000 følgere 4 %

<100.000 følgere 2,4 %

Mikro-Influencers har den højeste engagement rate

Det er nemt at se, at jo højere man kommer op i antallet af følgere, jo lavere bliver ens Engagement rate. Men som virksomhed ønsker man at arbejde sammen med Influencers der har en høj engagement rate. Arbejder du sammen med 10 Mikro-Influencers med 10.000 følgere, der alle har en engagement rate på 4 % fremfor 1 Influencer med 100.000 følgere, der har en engagement rate på 2 %. Så er der en verden til forskel på resultaterne.

Hos DreamInfluencers sætter vi din virksomhed i forbindelse med Mikro-Influencers med imellem 1.000-50.000 følgere. Så har du overvejet mulighederne for at arbejde med Influencers så kan vi hjælpe dig igang.

En tanke om “Derfor betyder antallet af dine Instagram følgere ikke noget

  1. Jeg synes det er ekstremt vigtigt at have fokus på de ting i nævner. Jeg kan se at flere af dem jeg selv har fulgt på IG, pludselig stigervoldsomt meget i følgerantal. Når man så tjekker navnene ud, er det udenlandske navne og ofte uden profilbilleder.
    Jeg mener at det er synd for virksomheder der jo bruger tid, energi og ikke mindst penge på projekter som disse. Hvis de så vælger en med 100.000 følgere, men der måske reelt kun er 2000 og resten er spøgelsesfølgere.
    Så er det da bedre bare at vælge en med de 2000 reelle følgere fra start.
    Det er også irriterende for os små profiler, der kæmper lidt mod de store snydeprofiler. Firmaerne vælger jo desværre oftest dem med flest følgere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *