3 udfordringer ved Influencer Marketing

De 3 største udfordringer ved Influencer Marketing

Mere end to-tredjedele af markedsføringschefer har i en nylig undersøgelse fortalt, at de mener at Influencer Marketing er en effektiv og succesfuld måde at komme i kontakt med potentielle kunder.

Men selvom der er stor tilfredshed omkring resultaterne af Influencer Marketing, så har det selvfølgelig også sine egne udfordringer. Her kommer de største 3 udfordringer ved Influencer Marketing.

   1.Identificere den rigtige Influencer

At arbejde med Influencers kræver mere end blot hård Desk research og nogle mails frem og tilbage. Man kan som forretning være tilbøjelig til blot at skrive til en håndfuld Influencers med mange følgere. Men den rigtige Influencer behøver ikke nødvendigvis, bare at have mange følgere. Engagementet blandt Influencerens følgere er mere relevant. Udover det, så spiller lokation, alder, køn og interesser også en stor rolle når, der skal findes det perfekte match.

  1. Måle en ROI (Return On Investment)

Mange forretninger er drevet af data, og leder derfor efter måder at måle en ROI på med Influencer Marketing. Mange forretninger ser dette som en af de absolut største udfordringer, da dataen på Instagram fx ofte er mere kvalitativ end kvantitativ. Hvis man 2-3 gange har set nogle flotte billeder af en brunch, men først beslutter sig 1-2 måneder efter, at tage hen på restauranten og spise, så er det en stor udfordring at kunne bevise at det var billederne, der gjorde at man tog hen og spiste en brunch. Der er dog nogle måder man kan måle en ROI på, de mest populære er:

  • Trafik til din hjemmeside
  • Antallet af delinger, følgere/likes på sociale medier
  • Omsætning genereret i perioden
  • Antal gange virksomheden er blevet nævnt (brand mentions)
  • Rabatkoder og tracking links
  1. Få en Influencers opmærksomhed

Interessen i Influencer Marketing er stor, og dette kommer selvfølgelig Influencers til stor nytte. det betyder dog også, at de mere populære end nogensinde før. Nogle Influencers bliver bombarderet med beskeder, mails og invitationer op til 10 gange om dagen. Og hvis din teknik blot er at sende dem en Instagram Direct besked, så vil Instagram endda kunne blokere dig for at skrive til Influencers, hvis du skriver til for mange. Derfor er det svært at nå ud til Influencers.

Det er især Influencers med en stor følgerskare, der løber med den store opmærksomhed fra marketingfolk. Men faktisk viser flere undersøgelser at de såkaldte “Mikro-Influencers” er mere værdifulde at arbejde med. Selvom de har en mindre følgerskare på ca 1.000-50.000 følgere, så er disse følgere mere involveret og engageret i deres opslag.

 

DreamInfluencers.com kan sætte din virksomhed i forbindelse med Mikro-Influencers nemmere end nogensinde før. Hvis det kunne være spændende for din virksomhed, så hjælper vi dig gratis i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *