5 råd til at måle performance på influencers

Hvis du sammenligner med Google Adwords og Facebook annoncering, så er det langt sværere at måle konkrete salg og performance med influencer marketing. Der er dog nogen forskellige måder, hvorpå man kan måle performance på sine influencer samarbejder

Men på hvilke måder kan man så måle influencer performance på? Her kommer 5 råd til dette:

1) Sæt klare mål

Inden du begynder samarbejdet så gør det klart, hvad formålet med kampagnen er. Måske ønsker du at sælge mere af et bestemt produkt, eller måske ønsker du blot at skabe større generel opmærksomhed. Det kan også være du ønsker at influencere skal generere flere besøg til din hjemmeside eller flere følgere til din instagram. Brug 5 minutter på, at skriv en liste ned med dine konkrete mål.

2) Brug tracking links

Du kan med fordel anvende trackinglinks, som influencere kan bruge på deres Instagram profil (enten via deres beskrivelse eller direkte i deres Instagram story). På denne måde kan du se, hvor meget trafik influencere skaber for dig. 

3) Personlige rabatkoder

En anden måde du kan tracke performance på er via personlige rabatkoder. Med personlige rabatkoder ved du præcis, hvor salget kommer fra. Du kan fx bruge influencerens navn “Mathilde15”. 

4) Hold øje med profilbesøg på Instagram

Du kan med fordel lave en instagram virksomhedsprofil. Det giver dig mulighed for at se dine profilbesøg. Når du arbejder med influencere kan du bede dem om, at de skal tagge din virksomhed i deres opslag og stories. Du vil så kunne se, hvor mange profilbesøg din Instagram har før og efter samarbejdet med influencere.

5) Nye instagram følgere

En af de blødere værdier i forhold til influencer performance er nye instagram følgere. Du kan notere hvor mange følgere du har inden du begynder samarbejdet med influencers og derefter antallet af følgere efter du har arbejdet med influencere. 

Der er selvfølgelig mange andre måder, hvorpå du mere konkret kan måle influencer salg på. Disse råd i dette indlæg er mere generelle, og gælder ligemeget om du er en restaurant, webshop eller en servicevirksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *