GUIDE: Sådan bruger du mikro-influencers til at markedsføre et event

Mikro-influencers kan være ekstremt effektive til at markedsføre events. Det kan de fordi, at mikro-influencers i højere grad henvender sig til lokale personer modsat makro-influencers, som henvender sig til et bredere publikum. Når du afholder et event, så er det super vigtigt, at de personer du markedsføre dig imod er personer, som er fra samme by/område som dit event.

Hvordan kan man bruge mikro-influencers til at markedsføre et event?

Du kan bruge mikro-influencers på nogen forskellige måder, alt efter hvad dit formål er med det.

Er det fx:

  • At promovere op mod selve eventet
  • At promovere under selve eventet
  • At promovere efter eventet


Op mod eventet:
Her ville man kunne ligge en influencer strategi, hvor der blev aftalt et par specifikke datoer op mod eventet, hvor de udvalgte mikro-influencers ville dele eventet. Mikro-influencers ville kunne linke til eventuelt billetsalg, hjemmeside med info om eventet eller til en begivenhed på de sociale medier. Heraf ville man også nemt kunne måle om det har haft en effekt. Eventult ved at sætte nogen trackinglinks op.

Under selve eventet:
Mikro-influencers kan sørge for at der bliver delt en masse indhold (billeder/videoer) på samme tid under et event. Dette kan gøres i form af instagram billeder og stories, hvor influencerens følgere kan følge med i, hvad der sker til eventet.

Efter eventet:
Her ville mikro-influencers kunne hjælpe med at få delt en masse indhold fra selve eventet (aftermovie, stemningsbilleder mm).

Vi håber du kunne bruge nogle af de ovenstående konkrete råd.

Er du nysgerrig på, hvordan det har virket for andre virksomheder, som har brugt mikro-influencers til deres events? Så send os gerne en mail på [email protected], og så kan vi sende en tidligere kampagne case fra et event.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *